Ingrid Missotten

Wat je denkt, weerspiegelt zich in het lichaam en andersom. Bij het zoeken naar “oplossingen” voor onze problemen of klachten blijven we vaak verstrikt in ons hoofd, in ons denken. We zijn vergeten te luisteren naar de signalen van ons lichaam. Hoe we denken, voelen en ons gedragen heeft een diep gewortelde oorsprong en beïnvloed ons lichaam. Ons lichaam geeft dan signalen die zich uiten als burn-out, hyperventilatie, slaapproblemen, stemproblemen en chronische pijnklachten.

In lichaamsgerichte therapie werk je met je lichamelijke signalen. Wat vertelt je lijf je, wat voel je, ben je in staat om diep adem te halen of benauwt het je? Door naar de lichamelijke signalen te luisteren en ze op waarde te schatten, krijg je veel informatie over wie je bent en wat goed voor je is. Ik werk als lichaamsgericht therapeut vanuit de visie, dat jouw lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Je lichaam heb je altijd bij je.

Door je lichaam weet je, dat je bestaat. Het geeft je duidelijkheid over je toestand in het hier en nu. Bij een gezonde wisselwerking tussen lichaam en geest voel je dat je goed in je vel zit. Doordat de oosterse visie op onze gezondheid en levenswijze mij altijd geboeid heeft ben ik 3 jaar Chinese geneeswijzen en acupunctuur gaan studeren aan het opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese geneeswijzen in Antwerpen. Hierdoor ben ik me verder gaan specialiseren in de: NST-techniek, ESB-techniek, Kinesiologie en Cranio-sacrale therapie.

Als kinesitherapeute, manuele therapeute ben ik reeds jaren bezig met de aanpak van structurele storingen in ons lichaam. Dit zijn problemen die zich in ons beender- en spierstelsel bevinden. Maar ik bleef op mijn honger zitten omdat heel vaak structurele klachten hun oorsprong vinden in andere gebieden. Vanuit mijn passie voor lichaamsgerichte therapie ben ik gaan zoeken naar andere manieren van behandelen die uitgaan van de onlosmakelijke wisselwerking tussen lichaam en geest.

Curriculum

1994: Manuele lymfedrainage Vodder
1998: Manuele Therapie
2004: Applied Kinesiology (AK)
2006: Acupunctuur en Traditionele Chinese geneeswijzen (OTCG)
2010: Auriculomedicinea
2010: Simplified Kinesiology
2012: Neuro Structurele Integratie Therapie (NST)
2013: Energetische Structurele Balans (ESB)
2013: Touch for Health
2013: NST Advanced door Dr. Michael J. Nixon-Livy (Australië)
2014: ESB Specialistische Module (Emotionele Release Technieken)
2014: Cranio Sacrale Therapie
2017: Emotionele Transformatie Technieken
2018: Hyperventilatie ontkracht Chris Lenaerts
2020: Eerste jaar opleiding aan het Belgisch Instituut Upledger voor somato-emotionele craniosacraal therapie

Ik ben lid van de Belgian Acupunctors Federation of BAF (zie www.acupunctuur-baf.be). De BAF ijvert naar een wettelijk statuut van ons beroep en waakt over de professionele uitoefening van acupunctuur in België. Verder ben ik ook lid van axxon (www.axxon.be) die de belangen verdedigd van de kinesitherapie.