Kinesiology

In de kinesiology kan je met behulp van spiertesten de gezondheid van de patiënt evalueren. Het is een manier van testen om met je lichaam te kunnen communiceren.

Wij gebruiken een spiertest om een ‘zwak’ of ‘sterk’ antwoord te krijgen van je lichaam. Een spier verzwakt namelijk als er iets niet goed is. Het is een communicatie met jouw wetende deel, het niet-bewuste deel van jou dat alles weet.

We kunnen op verschillende domeinen gaan testen:

Structureel vlak
De vorm van je spieren en gewrichten, de plaats van je organen.

Bio-chemisch vlak:
Welke tekorten heeft je lichaam: alle stofjes waaruit je lichaam is opgebouwd en alle chemische omzettingen die hier gebeuren. Zo kunnen we supplementen, voeding en voedings-intoleranties, bloesems uitzoeken die kunnen helpen.

Emotioneel vlak:
Het zijn niet alleen je emoties maar ook je trauma-delen, je overlevingsmechanismes, je overtuigingen en je relaties met de wereld rondom je heen. Via bloesems, emotionele transformatietechnieken: We zoeken waar het trauma of emotie vandaan komt en gaan de invloeden daarvan ‘loskoppelen’ op een dieper niveau.

Energetisch vlak:
Dit is een heel ruim domein: de werking van je cellen, de meridianen, orgaanreflexpunten enz… door middel van acupunctuur en/of acupressuur gaan we energetische tekorten of blokkades opheffen.

Het doel is de klacht oplossen die gebouwd is uit verschillende lagen van problemen die je één voor één moet aanpakken. Een echte serieuze verbetering zal pas plaatsvinden als er een verandering optreedt tot in de kern van je probleem. Het uitpluizen van deze lagen is een hele uitdaging maar geeft dan ook een diepgaande verandering.