Neuro-Structurele integratie Techniek (NST)
of geavanceerde Bowentherapie

Men zegt dat het echte geheim achter NST de onderliggende filosofie is. Simpel uitgelegd, houd deze filosofie in dat het lichaam een zelfregulerend bio-energetisch en bio-mechanisch fenomeen is dat zichzelf continu bijstuurt zolang als het de kracht en de energie beschikbaar heeft om te voldoen aan levensnoodzakelijke elementen en dit door een steeds doorlopend systeem van biologische aanpassing.

Hippocrates stelde: ’Het lichaam geneest zichzelf; de therapeut is enkel en alleen de assisent van de natuur. ‘Door dit proces dat het lichaam in staat stelt zichzelf te herstellen, zullen veel symptomen verdwijnen. In tegenstelling tot wat verondersteld word, is het niet ons skelet dat ons rechthoud, maar zijn de spieren daarvoor verantwoordelijk samen met de hydrostatische druk. In feite bestaan we voor 80% uit spieren en daar spieren nu eenmaal grootste verbruikers zijn vragen deze spieren het meest energie van ons lichaam. Gebruikmakend van ‘Buckministers’ Tensegrity model, verklaart NST de belangrijke relatie tussen spieren en beenderen en de interactie van deze met de overige lichaamsfuncties.

Wat?

Neurostructurele Integratie Therapie is een zeer krachtige en effectieve geavanceerde ‘body work’ techniek, die gebruikt kan worden bij multiple gezondheidsproblemen, zowel structureel, biochemisch als emotioneel. Toepasbaar op acute en chronische pathologieën, gebruik makend van het autoregulatie systeem van het lichaam en dit op zachte, tijdsparende en veilige manier.

Bij welke pathologieën werkt NST?

• Cervicale, dorsale, lumbale en bekkenproblemen
• Artrose, artritis en andere gewrichtsklachten
• Traumatische laesies
• Neuralgieën, hoofdpijn
• Astma en andere respiratoire problemen
• Vruchtbaarheids, menstruatie en menopauzale problemen
• Chronische vermoeidheid
• Depressie en andere emotionele pathologiën
• Spijsverteringklachten

Een substantiële verbetering wordt vaak al bereikt na de eerste sessie, een langdurig effect wordt normaal al bereikt na de 2° of 3° sessie.

Andere technieken en andere aanvullingen worden door uw therapeute toegepast en uitgelegd indien nodig. Let vooral op de raadgevingen die U meekrijgt en die gedurende de eerste periode goed moeten worden opgevolgd.